Η Energy Trading υπέγραψε τον Οκτώβριο συμβάσεις εμπιστευτικότητας με εταιρείες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ηλιοθερμικών και της κατασκευής υδροστροβίλων.

Η πρώτη εξ αυτών με έδρα στη Γερμανία δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλιοθερμικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους οι εταιρείες προσβλέπουν στην ανάπτυξη ηλιοθερμικών έργων στην ελληνική αγορά. Η τεχνογνωσία της Γερμανικής εταιρείας σε συνδυασμό με την εμπειρία της Energy Trading στην αδειοδότηση και κατασκευή έργων ΑΠΕ αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχή είσοδο στη νέα αυτή για τα ελληνικά δεδομένα δραστηριότητα.

Η δεύτερη με έδρα τη Σλοβενία έχει ως πυρήνα της δραστηριότητας το σχεδιασμό και κατασκευή υδροστροβίλων αλλά ο στόχος της είναι η ανάπτυξη ενός φάσματος υπηρεσιών για τους επενδυτές μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών. Η συνεργασία με την Energy Trading αποσκοπεί στην εμπορική αντιπροσώπευση των προϊόντων της στην ελληνική αγορά και η επιλογή της εταιρείας ως συνεργάτη έγινε κυρίως λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα της Energy Trading να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις χάρη στην υψηλή κατάρτιση των στελεχών της.